Energilagring

E-Mobility har tillsammans med sin samarbetspartner Senergia tagit fram de bäst lämpade lösningarna för de kunder som vill framtidssäkra sin installation av solceller och elbilsladdning. Därför är E-Mobility stolt samarbetspartner till Ferroamp. Vi hjälper dig med allt ifrån dig som vill sätta solpaneler på huset till dig som vill bygga en solcellspark.

Ferroamps system är modulärt och sammankopplar solenergi, energilagring, likströmslaster i ett loklat likströmsnät.

Systemet kan anpassas till alla effektbehov från villor till stora kommersiella fastigheter och det tillsammans med DC Nanogrid ger systemet flexibilitet och lätt att bygga ut om man vill expandera med fler solpaneler, ökad lagringskapaciteten eller i en nära framtid addera en DC laddare för elbilar.

Svenskutvecklad bidirektionell växelriktare från Ferroamp

Ferroamps Energy Hub är en växelriktare som kan omvandla både likström till växelström och vice versa.

Växelriktaren är skalbar, modulär och framtidssäker.

Få ut det maximala av ditt elsystem

Med ferroamps patenterade fasbalansering, ACE (adaptive current equalization), balanserar växelriktaren mellan dina olika faser. Dynamiskt, året runt, 24 timmar om dygnet. Fasbalanseringen kan bara i sig möjliggöra en lägre huvudsäkring med minskade kostnader. Fasbalanseringen möjliggör också snabbare laddning av din elbil då ditt elsystems fulla potential utnyttjas.

Eliminerar överbelastning
Överbelastning av nätspänningen undviks

Enfasströmmar
Kan överstiga nuvarande värdet för trefasförsörjningen

Minskade distributionsförluster
Möjliggör en effektivare användning

Enkel installation
Installeras enkelt som en ny trefasanordning

Transparent till befintliga laster
Möjliggör en effektivare användning

Förhindrar överströmmar
Förhindrar överströmmar från alla laster i installationen

Energin har flyttat till molnet – Ferroamp Energy Cloud

Att mäta är att veta! Ferroamps unika portal Energy Cloud gör det möjligt att övervaka systemets drift och prestanda. Vi samlar in mätdata från alla processer och delar i systemet och ger dig fullständig åtkomst och översikt. Portalen kan anpassas till ditt behov vare sig du vill ha summeringar eller detaljerad information.

Under normal drift kanske översikten är tillräcklig men när förändringar i förbrukningsmönster eller ny teknikutveckling gör att du vill förändra systemet, kan historiskt data ge dig rätt beslutsunderlag för nya investeringar eller driftsinställningar.

Smart integrerad laddning – som också är säker

Ferroamps system har flera möjliga tillverkare av batteritekniker och batterikemier som Ferroamp-systemet är kompatibelt emot. Exempelvis är svenska batteritillverkaren Nilars batterier kompatibla med Ferroamp-systemet. Nilars batterier är bland dom säkraste på marknaden och är 100% återvinningsbara.

Kraftfullt

Integrerat

Intelligent

Skalbart

Möjliggör snabbladdning

Med flera resurser i likströmsnätet så som solceller & batterilagring kan man med den befintliga elanslutningen ladda elbilar snabbare än någonsin. Fasbalanseringen hjälper dessutom till att möjliggöra maximal laddhastighet.

Koordinerad laddning med CTEK

Tack vare det täta samarbetet mellan de två svenska företagen CTEK och Ferroamp finns en färdig koppling över OCPP vilket möjliggör att din CTEK-laddare kan styras med hjälp av den tillgängliga effekten som den hämtar ur Ferroamps Energy Hyb.